L'Ajuntament impulsa Biciescola


Amb la finalitat de millorar la seguretat viària i afavorir la mobilitat sostenible, l'Ajuntament d'Elx impulsa el Pla Biciescola.

L'edil de Mobilitat Urbana, Esther Díez, ha explicat que "es tracta d'un pla impulsat per la Direcció General de Trànsit que a Elx posarem en marxa amb la Unitat Ciclista de la Policia Local i Bicielx, la finalitat és fomentar entre els joves l'ús de la bicicleta a la ciutat des de dos grans objectius: millorar la seguretat viària i afavorir la mobilitat sostenible a la nostra ciutat".

El projecte Biciescola té dues parts. Una teòrica, en la qual s'ofereixen als estudiants nocions bàsiques de reglamentació i del bon ús de la bicicleta a la ciutat, en convivència amb la resta d'usuaris de la via pública, ja sigui vehicles de motor com a vianants. La part pràctica consisteix en una sortida en bicicleta, d'entre 18 i 30 quilòmetres, per les diferents vies de la ciutat i de les pedanies.

En Biciescola participaran la totalitat dels 21 centres de Secundària d'Elx, amb un total d'entre 55 i 60 jornades lectives i unes 270 hores d'educació viària que desenvolupen agents de la Unitat Ciclista de la Policia Local.

Per Esther Díez, "els bons resultats que aquest projecte va donar el passat any en què es va dur a terme de manera experimental, ens ha portat a ampliar aquest curs el projecte a tots els instituts. A més, des de la regidoria de Mobilitat anem a ampliar aquesta formació en seguretat viària i en foment de la mobilitat sostenible per als usuaris de Bicielx i de bicicleta privada a tot el municipi".